Космически Предизвикателства за деца (Space Challenges Junior) е образователна програма за подрастващи.

Приемаме предизвикателството да събудим детското любопитство към космическите науки и да предизвикаме изследователя в тях!

Мисия:

Да подготвим децата за тяхното динамично и технологично бъдеще.

Визия:

Да събудим детското любопитство към космическите науки и да предизвикаме изследователя в тях​.​

За нас:

Space Challenges Junior е първата в България образователна програма на тема космос, насочена към деца от пет до 10-годишна възраст. Създадена е през Септември 2015 година и от тогава успешно развиваме проектното обучение като метод за преподаване. Програмата е структурирана в 12 последователни, взаимосвързани нива със засилваща се трудност на задачите. Целта й е да развие креативното мислене и техническите познания на малчуганите. Основна цел на екипа е да преведе познанията си в сферата на космическите науки на разбираем за децата език и да ги въведе в света на технологиите. Надяваме се да отключим новаторство, креативно и перспективно мислене. Именно за това сме подготвили адаптирана литература с научни факти на разбираем за децата език.

Къде?

Към момента програмата се провежда в Детски научен център „Музейко“.
Точен адрес и насоки вземете от тук.

Как да се включа?

Можете да се включите в програмата единствено на Ниво 1: Въведение. Необходимо е само да си запазите място през онлайн формата ни за записване. Защо е необходимо да се запишете предварително, можете да разберете по-долу в нашите правила и често задавани въпроси.

Колко струва?

Ниво 1: Въведение е с вход свободен. На това ниво децата могат да преценят, дали програмата им харесва и искат ли да продължат с останалите мисии. За останалите нива е необходимо детето да има билет-гривна за вход в Музейко, като цената на билета е 8лв.

Важна информация:

1. Винаги си запазваме място за ателие предварително, чрез онлайн формата ни за записване.

2. Идваме 10 минути преди началото на ателието, за което сме записани и не закъсняваме. В Космически предизвикателства за деца правим нещата заедно и уважаваме това, че останалите са дошли навреме. Закъснение от 10 мин. означава, че детето ще пропусне началните инструкции за мисията и ще има по-малко време, за да я изпълни успешно.

3. Винаги носим Космическия си дневник. Освен всичко останало в Космически предизвикателства за деца държим на качеството. Докато децата изпълняват мисията си записват и рисуват интересни неща. Да сме без космически дневник, би означавало да пропуснем да запишем нещо и после вкъщи да се чудим „коя беше онази нова интересна дума с „О“ която научих днес“.